Bobar banka prodaje sva potraživanja

Bez autora
Oct 25 2015

Bijeljinska Bobar banka u likvidaciji ponudila je na prodaju sva svoja potraživanja, a zainteresovani ponude mogu dostaviti najkasnije do 30. oktobra. U oglasu koji je objavljen na sajtu Bobar banke navedeno je da namjeravaju prodati sva potraživanja na osnovu kredita od pravnih i fizičkih lica, odnosno cjelokupan kreditni portfolio. Potraživanja će prodavati u cjelini ili pojedinačno putem pisanih ponuda. Obavještenja o iskazivanju interesa za kupovinu potraživanja zainteresovani dostavljaju banci u pisanom obliku najkasnije do 30. oktobra. Po prijemu obavještenja ponuđači će biti pozvani da učestvuju u daljem procesu i uvidu u podatke i dokumentaciju o kreditima koji su predmet prodaje pod uslovom da potpišu ugovor o zaštiti i neotkrivanju povjerljivih informacija, navedeno je u oglasu.

Bijeljinska Bobar banka u likvidaciji ponudila je na prodaju sva svoja potraživanja, a zainteresovani ponude mogu dostaviti najkasnije do 30. oktobra.

U oglasu koji je objavljen na sajtu Bobar banke navedeno je da namjeravaju prodati sva potraživanja na osnovu kredita od pravnih i fizičkih lica, odnosno cjelokupan kreditni portfolio. Potraživanja će prodavati u cjelini ili pojedinačno putem pisanih ponuda.

- Obavještenja o iskazivanju interesa za kupovinu potraživanja zainteresovani dostavljaju banci u pisanom obliku najkasnije do 30. oktobra. Po prijemu obavještenja ponuđači će biti pozvani da učestvuju u daljem procesu i uvidu u podatke i dokumentaciju o kreditima koji su predmet prodaje pod uslovom da potpišu ugovor o zaštiti i neotkrivanju povjerljivih informacija - navedeno je u oglasu.

Agencija za bankarstvo RS, na osnovu čijih je odluka pokrenut postupak likvidacije Bobar banke, blokirala je krajem prošle godine sve račune najvećih dužnika koji su tada dugovali 39,4 miliona maraka. Blokirani su najveći dužnici čiji je dug dospio na naplatu i ta mjera je na snazi dok njihova dugovanja ne budu naplaćena.

Likvidacioni upravnik Bobar banke Mile Maksimović rekao je ranije da im problem predstavlja veliki broj sudskih postupaka.

- Blokada računa dužnika je dala efekat, ali sada treba da riješimo sudske postupke. Vodimo više od 800 sudskih postupaka u kojima potražujemo više 200 miliona KM i to otežava i usporava naplatu - kazao je Maksimović.

Bobar banka je nedavno objavila i oglas za prodaju najatraktivnije pokretne i nepokretne imovine, za koju je utvrđena početna cijena od 3,7 miliona KM. Na licitaciji koja će biti održana 17. novembra, između ostalog, na dobošu će se naći zgrada u kojoj je bilo sjedište banke, poslovni prostori i automobili. Likvidacioni upravnik je kazao da vlada veliko interesovanje za zgradu u kojoj je bilo sjedište banke i očekuje da će ona biti prodata.

Agencija za bankarstvo RS uvela je krajem novembra prošle godine prinudnu upravu u Bobar banku jer nije radila u skladu sa Zakonom o bankama RS i drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Nepun mjesec kasnije Bobar banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut postupak njene likvidacije.

Kriterijumi

U oglasu je navedeno da će kriterijumi za izbor najbolje ponude biti najviša ponuđena cijena i broj i iznos potraživanja koja su predmet kupovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik